07. september 2024
Facebook
utorok, 30 január 2018 16:00

Merkelová a Schulz sa dohodli v otázke migrácie, strany dúfajú v koniec koaličných rozhovorov

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BERLÍN 30. januára (WebNoviny.sk) - Konzervatívna únia CDU/CSU nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a sociálni demokrati Martina Schulza našli spoločnú reč v otázke migrácie. Tá pritom doteraz patrila k hlavným sporným bodom koaličných rokovaní. Obe strany sa v utorok dohodli na tom, že za migrantmi budú môcť od augusta opäť prichádzať do Nemecka rodinní príslušníci. Ich počet však obmedzili na tisíc za mesiac. Odporúčame:
Merkelová, Seehofer a Schulz začali rokovať o vytvorení veľkej koalície Opatrenie, ktoré umožňovalo zlučovanie rodín migrantov, ktorí ešte nezískali štatút utečenca, veľká koalícia v marci 2016 na dva roky prerušila. Dôvodom bol veľký prílev migrantov do krajiny. Keďže však v marci toto opatrenie vyprší, bolo treba nájsť nové riešenie. Sociálni demokrati z SPD tiež presadili zjednodušenie zlučovania rodín v zložitej humanitárnej situácii. Strany dúfajú, že sa im koaličné rozhovory podarí ukončiť do nedele.

Viac k témam: Angela Merkelová, CDU Kresťanskodemokratická únia Nemecka, Nemecko, SPD Sociálnodemokratická strana Nemecka
Zdroj: Webnoviny.sk - Merkelová a Schulz sa dohodli v otázke migrácie, strany dúfajú v koniec koaličných rozhovorov © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 133 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner